Det bästa av allt är då man kan gå ut i trädgården och plocka sina egna äppel.
Äppelmos
5 äppel
1½ dl vatten
1½ dl socker
2 msk Xante (kan uteslutas)
1 kanelstång
Koka ihop allting ca 40 min eller tills äpplena är mjuka (varierar från sort till sort) Ta bort kanelstången och mixa moset. Låt svalna.
Mosen blir ganska lös så ta mindre vatten om du önskar ett stabbigare mos. Av detta recept går det åt endast ca hälften av moset till cupcakesen!
Gott inte bara i cupcakes utan även på t.ex. gröten eller filen.
Äppelmos |
Kanelmuffins
200 C
125 g Rumstempererat smör
2 dl Socker
2 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Kanel
1 dl mjölk
ca 2 dl äppelmos
Vispa smör och socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med mjölken och vänd om.
Fyll formarna till två tredje delar. Lägg i en klick av moset. Gärna med en spritspåse så du får ner moset lite i smeten.
Grädda ca 20 min. Kolla med en sticka!
Låt svalna.
Kanelmuffins |
Maräng topping
200 g Floursocker
½ dl Äggvita (ca 2 stycken)
½ Vaniljstång
Vispa socker och vita till hård maräng. Tillsätt vaniljfrön och vispa en stund till.
Spritsa marängen ovanpå muffinsarna och bränn med en bryle brännare.
Sedan måste jag även prova en version med Dumle fluff. En lite mera barnvänlig version eftersom denna blev väldigt söt. Receptet har jag kopierat från bloggen Sockerrus och det hittar du också här.
Dumlefluff
200 g Floursocker
½ dl Äggvita (ca 2 stycken)
½ Vaniljstång
Vispa socker och vita till hård maräng. Tillsätt vaniljfrön och vispa en stund till.
Spritsa marängen ovanpå muffinsarna och bränn med en bryle brännare.
Äppelcupcakes |
Sedan måste jag även prova en version med Dumle fluff. En lite mera barnvänlig version eftersom denna blev väldigt söt. Receptet har jag kopierat från bloggen Sockerrus och det hittar du också här.
Dumlefluff
180g Dumle
3 dl Vispgrädde
Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka.
Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten).
När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff.
Det här receptet räcker till 1-2 lager i en tårta.
Äppelmuffins med Dumle fluff |
De ser så enormt fina ut, och sanningen är ju att de smakar också enormt fint, iaf den jag blev bjuden på :) ...så roligt att du börjat blogga, snåvattnet bara rinner!
SvaraRadera