spansk smörgåstårta |
Den här smörgåstårtan innehåller följande:
- Vitt och fullkorns formbröd
- Skinkfyllning
- hackad rökt skinka
- finhackad paprika
- finhackad rödlök
- creme fraiche
- salt och svartpeppar
- Avokadofyllning
- Grovt mosad avokado
- creme fraiche
- cirtronsaft
- salt och svartpeppar
bottnen väter jag med lite mjölk
Dekorationerna:
- blandning av majonäs, smältost med vitlök, creme fraiche och hackad basilika
- serrano skinka
- manchego ost
- cantaloupe melon
- färska fikon
- oliver
- grillad paprika
- stora kaprisbär
- gurka
- basilika
- citron
- rucola
Tips och trix!
Då jag gör smörgåstårta tycker jag att följande saker är viktiga:
- fyllningarna får inte vara för mosiga, man får gärna känna vad man äter.
- blöt inte bottnen för mycket för då blir tårtan som en blöt svamp.
- smaka dig fram så du får fyllningarna efter eget tycke och smak. Gillar man inte vitlök så går det bra att byta vitlöks osten mot annan färskost. Övriga ingredienser kan ju också bytas ut.
- fyll tårtan ett dygn innan den skall dekoreras och lägg den i press, t.ex. med ett skär brede ovanpå med juice burk som tyngd.
- jag tycker om att göra fyllningarna lite enklare och dekorationerna lite mer intressanta. På det sättet kan den som äter själv välja vad man gillar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar