Choklad muffins med hallon
Recept:
- 50g kakao
- 1cup (240ml) kokande vatten
- 175g mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 113g rumstempererat smör
- 200g socker
- 2 ägg
- ½ vaniljstång, urskrapad
- 100g hallon + lite potatismjöl
Gör såhär:
Lägg på ugnen, 190 grader. Förbered genom att lägga muffinsformarna i muffinsplåten, det blir ca 15 stycken. Använder du frusna hallon blandar du dessa med lite potatismjöl, bara så mycket att hallonen täcks.
Blanda kakaon i det kokande vattnet, låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa smör och socker och vaniljkorn så det blir riktigt fluffigt. Lägg i ett ägg i taget och fortsätt vispa.
Blanda i mjölblandningen samt kakao vattnet och rör till en jämn smet.
fyll muffinsformarna ca 2/3. Fördela hallonen på alla formarna och tryck lätt ner dem i smeten.
Grädda 16-20 minuter.
Låt svalna på galler.
Fudge frosting
Recept:
- 120g mörk choklad, smält
- 150g rumstempererat smör
- 160g floursocker
- ½ vaniljstång, fröna
Gör såhär:
Smöret vispas fluffigt, ca 1 minut med elvisp. Lägg i floursockret, lite i taget, lägg även i vaniljen. Låt vispa tills riktigt fluffigt, ca 2 minuter.
Blanda i den smälta chokladen nu på låg hastighet. Då all choklad är i vispar du frostingen glansig på medium hastighet, det här tar ca 4 minuter.
Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsarna.
chocolate fudge cupcake |
Ser ju äckligt goda ut :) Du är så duktig!
SvaraRadera