En helt fantastisk smak kombination. Fylligt chokladbotten, krämig cream cheese hjärta och syrlig hallongrädde, mums!!
Recept
Brownie
200g Mörk choklad, grovt hackad
200g Smör, rumstempererat
250g Floursocker
3 Ägg
110g Mjöl
Cheesecake
400g Färskost, ev. Philadelphia
150g Floursocker
1 tsk Vaniljsocker
2 ägg
Hallongrädde
3dl Grädde
100g Floursocker
150g färska Hallon eller andra bär
Du behöver även en plåt med måtten 33x23x5 klädd med bakplåtspapper
Gör såhär:
'Ugnstemp 175 grader
Brownie
- smält chokladen över vattenbad
- vispa smör och socker vitt.
- vispa ner ett ägg i taget. Skrapa eventuellt kanterna efter varje ägg med en slickepott.
- vispa försiktigt ner mjölet lite i taget. Vispa sedan på högre hastighet tills allting är väl blandat.
- häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt.
- häll smeten i plåten och jämna ut.
Cheesecake
- vispa samman färskost, socker och vaniljsocker med elvisp till en slät tjock smet.
- tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa kanterna efter varje ägg. smeten skall vara krämig till konsistensen.
- vispa på lite högre hastighet så massan blir lite fluffigare men överarbeta inte eftersom den lätt kan skära sig.
- bred ut ostmassan på brownie smeten.
- grädda 30-40 minuter tills ostmassan börjar få lite färg.
- lät kakan svalna minst två timmar, gärna över natten.
Hallongrädde
- vispa alla ingredienserna med elvisp tills grädden är fast men inte tjock.
- bred grädden över kakan, skär i bitar och dekorera eventuellt med några hallon. Ger ca 15 bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar