onsdag 14 mars 2012

Cheesecakebrownies med hallongrädde

Det här receptet kommer från Hummingbirds bok Lyxiga cupcakes och läckra kakor.
En helt fantastisk smak kombination. Fylligt chokladbotten, krämig cream cheese hjärta och syrlig hallongrädde, mums!!


Recept

Brownie

200g Mörk choklad, grovt hackad
200g Smör, rumstempererat 
250g Floursocker
3 Ägg
110g Mjöl

Cheesecake

400g Färskost, ev. Philadelphia
150g Floursocker
1 tsk Vaniljsocker
2 ägg

Hallongrädde

3dl Grädde
100g Floursocker
150g färska Hallon eller andra bär

Du behöver även en plåt med måtten 33x23x5 klädd med bakplåtspapper

Gör såhär:
'Ugnstemp 175 grader

Brownie
  • smält chokladen över vattenbad
  • vispa smör och socker vitt.
  • vispa ner ett ägg i taget. Skrapa eventuellt kanterna efter varje ägg med en slickepott.
  • vispa försiktigt ner mjölet lite i taget. Vispa sedan på högre hastighet tills allting är väl blandat.
  • häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt.
  • häll smeten i plåten och jämna ut.
Cheesecake

  • vispa samman färskost, socker och vaniljsocker med elvisp till en slät tjock smet.
  • tillsätt ett ägg i taget under vispning. Skrapa kanterna efter varje ägg. smeten skall vara krämig till konsistensen.
  •  vispa på lite högre hastighet så massan blir lite fluffigare men överarbeta inte eftersom den lätt kan skära sig.
  • bred ut ostmassan på brownie smeten.

  • grädda 30-40 minuter tills ostmassan börjar få lite färg.
  • lät kakan svalna minst två timmar, gärna över natten.
Hallongrädde

  • vispa alla ingredienserna med elvisp tills grädden är fast men inte tjock.

  • bred grädden över kakan, skär i bitar och dekorera eventuellt med några hallon. Ger ca 15 bitar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar