fredag 23 mars 2012

Tiramisu cake balls

Dess gjorde jag för en tid sedan.  De är riktigt goda och passar en vuxen mun bättre än för barn. Perfekt som en liten dessert eller som nånting gott till en riktigt god kopp espresso.
De är otroligt mäktiga så gör dem inte för stora!




Recept:
(kommer härifrån)


5g Espresso pulver
40ml Kahlua
250g Mascarpone
45g Farinsocker
45g Floursocker
1tsk vaniljsocker
1 tårtbotten Devils food cake
Gör såhär:




  • blanda espresso, kahlua och farinsocker i en skål
  • i en anna skål blandar du mascarpone, floursocker och vanilj tills de blandats väl och konsistensen är krämig. 
  • blanda ihop de  två massorna. Ställ åt sidan.
  • smula tårtbottnet (kolla hur Bakerella gör det) och blanda de med kaffe/ost massan.
  • Rulla till passliga bollar och ställ svalt.
Till dekorationerna har jag valt att bara doppa de svala bollarna i god smält mörk choklad och ringlat över lite vitchoklad. Chokladena har jag smält över vattenbad.
Då du använder choklad till att doppa cake pops/balls i så tillsätt lite cocosfett vid smältnings processen så blir massan lite lösare och lättare att arbeta med.

Varför inte variera bollarna med att inte doppa dem i choklad utan lägg dem i ett fint martiniglas, toppa med lätt vispad grädde och smula över t.ex. lite Dops kex och du har en mumsig dessert...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar